Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Na Šariši sa problémy nevyskytli, otvorili všetky volebné miestnosti

Na snímke vstup do volebnej miestnosti. Foto: TASR - Erik Mader

V okrese Stropkov boli podľa zapisovateľky okresnej volebnej komisie v Stropkove Ľubice Čarnej otvorené všetky volebné miestnosti.

Prešov 23. marca (TASR) - V okresoch Prešov, Sabinov, Bardejov, Stropkov a Svidník otvorili v sobotu ráno všetky volebné miestnosti v súvislosti s voľbami prezidenta. Nevyskytli sa žiadne komplikácie. Pre TASR to potvrdili jednotlivé okresné volebné komisie.

Do pôsobnosti okresnej volebnej komisie v Prešove patrí i okres Sabinov. "Nie je nám hlásený žiaden problém a keďže nie je hlásený, to znamená, že všetko beží, ako má. Problémy nie sú, ideme v riadnom režime," povedal pre TASR predseda okresnej volebnej komisie Vladimír Borecký.

Ako uviedla zapisovateľka okresnej volebnej komisie v Bardejove Galina Lacová Ščerbáková, v okrese Bardejov sa o 7.00 h otvorili všetky volebné miestnosti. Voľby prebiehajú bez problémov.

Rovnako v okrese Stropkov boli podľa zapisovateľky okresnej volebnej komisie v Stropkove Ľubice Čarnej otvorené všetky volebné miestnosti.

V okrese Svidník, kam patrí i mesto Giraltovce, sa rovnako nevyskytli žiadne komplikácie. "Všetky volebné miestnosti boli otvorené a zatiaľ neboli hlásené žiadne problémy," dodala zapisovateľka okresnej volebnej komisie Ivana Capková.

Slováci si v sobotu volia prezidenta. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojuje deväť kandidátov. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.