Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Najobľúbenejšími menami popradskej matriky za rok 2018 sú Ema a Filip

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najčastejším dievčenským menom v Poprade je Ema, no zaevidovali aj netradičné mená, ako napríklad Loren, Luna, Deborah, Chanel, Elis, Ariana, Amira či Scarlet.

Poprad 5. januára (TASR) - Matričný úrad v Poprade vypracoval rebríček najpopulárnejších mien, ktoré vyberali rodičia v minulom roku. TASR o tom informoval hovorca mesta Marián Galajda s tým, že rodičia svojim deťom dávali najčastejšie mená Ema a Filip.

"Najčastejším dievčenským menom v Poprade je Ema (28), nasleduje Natália (21), Sofia (20), Nela a Nina (po 18), Eliška, Viktória a Kristína (po 16), Jasmín a Michaela (po 15), Anna, Katarína a Laura (po 13), Nikola (12), Liana, Mária a Elizabeth (po 9)," uviedla Silvia Hurajtová z Matričného úradu v Poprade s tým, že zaevidovali aj netradičné mená, napríklad Loren, Luna, Deborah, Chanel, Elis, Ariana, Amira či Scarlet.

"Pod Tatrami sa z chlapčenských mien ujali najviac Filip (27), Matúš (24), Peter (21), Ján a Michal (po 20), Adam (19), Tomáš (18), Jakub a Lukáš (po 17)," spresnila. Do rebríčka desiatky najčastejších chlapčenských mien v roku 2018 sa dostali aj Samuel, Dávid, Oliver, Jozef a Matej. Medzi menej tradičné chlapčenské mená patrili Arian, Bryan, Ozan, Joan či Emír.

Územný obvod Matričného úradu v Poprade tvoria Poprad, Gánovce a Spišská Teplica.