Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V prípade smrti dôchodkyne začali trestné stíhanie pre zločin zabitia

Ilustračné foto Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Políciu vedú k prekvalifikovaniu skutku zabitia na zločin vraždy výsledky vykonanej pitvy, ako aj poznatky z doterajšieho vyšetrovania.

Vysoké Tatry/Nový Smokovec 14. marca (TASR) - Okolnosti smrti 90-ročnej ženy vo Vysokých Tatrách, v časti Nový Smokovec, vyšetrujú muži zákona. Polícia už začala v prípade trestné stíhanie pre zločin zabitia.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, mŕtvu dôchodkyňu objavili v jednom z rodinných domov v Novom Smokovci v piatok približne o 19.00 h.

Polícia v súvislosti s uvedeným trestným stíhaním zadržala ešte v ten istý deň osobu podozrivú zo spáchania tohto zločinu. Muž bol v tom čase pod vplyvom alkoholu.

"Momentálne sú s ním vykonávané procesné úkony a je predpoklad, že mu bude vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin vraždy," doplnila Migaľová.

Políciu vedú k prekvalifikovaniu skutku zabitia na zločin vraždy výsledky vykonanej pitvy, ako aj poznatky z doterajšieho vyšetrovania.

"Muž bude umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľom by mal byť zároveň spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie," uzavrela krajská policajná hovorkyňa.