Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Opitá vodička spôsobila škodu za 7-tisíc eur, hrozí jej väzenie

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Žena narazila do protiidúceho auta.

Vranov nad Topľou 7. novembra (TASR) - Škodu za 7000 eur mala spôsobiť v týchto dňoch pri dopravnej nehode vo Vranove nad Topľou opitá vodička. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie a na 48-ročnú ženu zo Sečovskej Polianky vzniesla obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová TASR informovala, že obvinená mala 5. novembra krátko pred 20. hodinou viesť osobné motorové vozidlo Škoda Fabia po Ulici M. R. Štefánika. Na priamom úseku cesty sa plne nevenovala riadeniu vozidla, dostatočne nesledovala situáciu v cestnej premávke a s autom následne narazila do protiidúceho Mercedesu Benz, ktorý viedla 23-ročná Vranovčanka. "Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Vodička zo Sečovskej Polianky bola podrobená dychovej skúške s výsledkom 1,31 mg/l alkoholu v dychu, u druhej vodičky bola dychová skúška negatívna," konkretizovala Migaľová.

"V súvislosti s dopravnou nehodou vznikla na vozidle značky Mercedes Benz škoda vo výške 6000 eur a na vozidle značky Škoda Fabia vo výške 1000 eur. Obvinená žena je stíhaná na slobode, v prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," uzavrela policajná hovorkyňa.