Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Podchod pri vlakovej stanici v Humennom bude bezbariérový

Ilustračné foto Foto: TASR

Šikmé schodiskové plošiny budú určené na používanie osobou s obmedzenou schopnosťou pohybu.

Humenné 1. novembra (TASR) – V zrekonštruovanom podchode pri veľkej železničnej stanici v Humennom pribudnú do konca tohto roku tri šikmé schodiskové plošiny pre imobilných. Vyrieši sa tak kompletná bezbariérová prepojenosť medzi Sídliskom I, hlavnou železničnou stanicou a Chemlonskou ulicou, ktorá spája areál športovísk. Informoval o tom humenský mestský úrad.

Šikmé schodiskové plošiny budú určené na používanie osobou s obmedzenou schopnosťou pohybu. Dodávateľ ich do konca decembra vsadí do všetkých troch vstupov podchodu. "Mesto Humenné z predpokladanej sumy 39.960 eur po elektronickom obstarávaní znížilo čiastku realizácie na sumu 38.500 eur, čím ušetrilo verejné finančné prostriedky vo výške 1460 eur," uviedol Kamil Kobak z tlačového referátu mesta.

Humenné získalo finančné prostriedky vo výške 27.500 eur z dvoch zdrojov. V roku 2014 išlo o účelovú dotáciu z Úradu vlády SR vo výške 14.000 eur a v roku 2015 finančné prostriedky vo výške 13.500 eur z Ministerstva financií SR na individuálne potreby obcí. Z vlastných zdrojov dofinancuje mesto 11.000 eur.

"Šikmé schodiskové plošiny budú naviac pod neustálym dohľadom bezpečnostných kamier, ktoré sú napojené na Mestskú políciu. Plošinu bude možné zaklopenú nielen odosielať, ale aj privolávať zo staníc, ktoré budú umiestnené v spodnej aj hornej časti podchodu," doplnil Kobak.