Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V rómskej osade došlo k vyhrážaniu: Mladík mal v ruke nôž

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Caban

Polícia podozrivého muža obvinila z trestného činu nebezpečného vyhrážania a bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.

Chminianske Jakubovany 15. júla (TASR) – Polícia vyšetruje trestný čin nebezpečného vyhrážania, ku ktorému malo dôjsť v rómskej osade v obci Chminianske Jakubovany v okrese Prešov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Policajná hliadka tam bola podľa jej slov vyslaná v sobotu (13.7.) popoludní na preverenie oznámenia týkajúceho sa vyhrážania.

"V časti zvanej V Jarku na ceste medzi chatrčami sa mal 21-ročný miestny mladík Juraj s nožom v ruke vyhrážať 26-ročnej Márii a 17-ročnej Martine. Vykrikoval, že ich zabije a nebude mať pokoj, pokiaľ nedostane 25 rokov. Polícia mladíka zadržala a podrobila dychovej skúške. Jej výsledok dosiahol hodnotu 0,6 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu, čo predstavuje 1,25 promile," uviedla Ligdayová s tým, že muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Polícia podozrivého muža obvinila z trestného činu nebezpečného vyhrážania a bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.