Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

Bežci spoja podtatranské mestá Poprad a Svit s obcou Spišská Teplica

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Súčasťou športového dňa bude v Poprade aj rodinná súťaž Mama, tato, športujte s nami. Počas nej si rodiny vyskúšajú prekážkovú dráhu, štafetové preteky, či cyklistickú jazdu zručnosti.

Poprad 31. augusta (TASR) – Námestie sv. Egídia v Poprade sa 1. septembra premení na dejisko druhého ročníka bežeckých pretekov Podtatranský polmaratón a Primátorskej desiatky, rovnako sa stane štartom a zároveň aj cieľom pretekov nordic walking. V podtatranskej metropole sa bude súťažiť aj o najšportovejšiu rodinu mesta Poprad. Na dnešnej tlačovej konferencii primátor mesta Poprad Jozef Švagerko uviedol, že preteky spoja dve podtatranské mestá Poprad a Svit spolu s obcou Spišská Teplica.

„Sme veľmi radi, že Podtatranský polmaratón si rýchlo našiel svoje miesto v bežeckom kalendári, čo potvrdzuje aj obrovský záujem účastníkov. Program podujatia je nastavený tak, aby si mohli zašportovať naozaj všetci už od tých najmenších. Chceme, aby to bol pekný športový sviatok v našom meste,“ uviedol Švagerko. O 11.00 h vyštartujú z centra Popradu stovky bežcov na trasu Podtatranského polmaratónu dlhú 21 km s obrátkou vo Svite a na Primátorskú desiatku, ktorá tento rok povedie cez Spišskú Teplicu. Zároveň sa zo Svitu vydajú na desať kilometrovú trať do Popradu priaznivci nordic walkingu.

Oproti úvodnému ročníku pribudne aj minipolmaratón dlhý 2,1 km pre deti do 15 rokov a špeciálna trasa na 300 metrov pre budúcich prváčikov. Súťaže sa zúčastnia aj športovci z okresu, či už ide o hokejový klub z Popradu alebo basketbalistov zo Svitu. Primátorskú desiatku si v rámci tréningu odbehne aj Alena Stevens, držiteľka slovenského rekordu v dlhom triatlone. Týmto podujatím vyvrcholí bodovaná séria pretekov Tatry v pohybe Prestige tour 2016, ktorá rozhodne o novom bežeckom kráľovi a bežeckej kráľovnej Tatier. „Prihlásených je vyše 600 pretekárov, prihlásiť sa dá ešte aj v deň pretekov od 8.00 h do 10.00 h,“ spresnil organizátor podujatia Tatry v pohybe Prestige tour Peter Hritz.

Súčasťou športového dňa bude v Poprade aj rodinná súťaž Mama, tato, športujte s nami. Počas súťaže si rodiny podľa riaditeľa pretekov Jozefa Pavlíka vyskúšajú prekážkovú dráhu, štafetové preteky, či cyklistickú jazdu zručnosti. Sprievodný program bude aj vo Svite, kde sa uskutočnia preteky seniorov v nordic walking, či preteky žiakov.