Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade otvorili konferenciu, kde hovoria o revitalizácii vidieka

Andrej Danko, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Aj keď sa konferencia koná pod gesciou Slovenskej národnej strany, jej predseda Andrej Danko hovorí, že nejde o politickú prezentáciu, ale o to, združiť ľudí.

Poprad 12. septembra (TASR) – Odbornú konferenciu na tému Revitalizácia slovenského vidieka otvorili dnes v Poprade. Jej účastníci sa budú zaoberať oblasťami pôdohospodárstva, lesného a vodného hospodárstva, potravinárstva, výživy, cestovného ruchu a agroturistiky. Aj keď sa konferencia koná pod gesciou Slovenskej národnej strany (SNS), jej predseda Andrej Danko hovorí, že nejde o politickú prezentáciu, ale o to, združiť ľudí.

„Cieľom tejto odbornej konferencie je skĺbiť odborníkov z oblasti pôdohospodárstva a cestovného ruchu a vytvoriť im platformu na vypočutie ich názorov. Snažíme sa držať v priebehu odbornej diskusie apolitickosť, aj keď sme garantmi tejto konferencie. Viem, že sú príspevky na životné prostredie, na cestovný ruch, na dotačnú politiku Európskej únie. Každý z príspevkov je robený tak, aby sme obsiahli celý segment,“ povedal Danko.

Na konferencii sa zúčastňujú nielen zástupcovia sekcií odborného kabinetu SNS, ale i predstavitelia odborných a profesijných združení, zväzov a komôr poľnohospodárov, potravinárov, pestovateľov a chovateľov, ovocinárov, Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, Vidieckej platformy a Vidieckeho parlamentu, zástupcovia obchodných reťazcov, ako aj poľnohospodárski experti z iných politických strán.

Na konferencii odznejú príspevky o legislatívnom rámci pre malého farmára, tiež Vidiek ako zdroj bohatstva, Obnova poľnohospodárskej techniky, Stav, príčiny a riešenie situácie v agrosektore, ale hovoriť sa bude aj o problémoch roľníkov, rizikách v poľnohospodárstve a podobne.