Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Poprad má za sebou doposiaľ najväčšie opravy chodníkov

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Zoznam opravovaných chodníkov a mestských komunikácií vznikol na základe podnetov a požiadaviek občanov.

Poprad 14. novembra (TASR) – Veľkoplošné opravy mestských komunikácií a chodníkov v Poprade sú už ukončené. Opravených bolo viac ako 16.000 štvorcových metrov chodníkov, čo v dĺžke predstavuje 6,5 km. Zoznam chodníkov a mestských komunikácií vznikol na základe podnetov a požiadaviek občanov.

Vzhľadom na rozsah opráv začali pracovníci Správy mestských komunikácií (SMK) v Poprade s odstraňovaním starých poškodených asfaltových povrchov už v predstihu tak, aby boli všetky práce hotové v požadovanom termíne. "Opravy chodníkov v tejto výmere boli doposiaľ najväčšie, aké sa v Poprade realizovali. Zhotoviteľ sa zároveň v rámci súťažných podmienok zaviazal k päťročnej záruke na dielo," informoval riaditeľ SMK Peter Fabian. V rámci opráv bolo zrekonštruovaných aj 407 metrov mestských komunikácií. Opravy realizované externými dodávateľmi boli v hodnote viac ako 198.249 eur.

Okrem vyššie uvedených opráv mesto v priebehu tohto roka zrealizovalo aj ďalšie investície do ciest a chodníkov. "V tomto roku sme už zrekonštruovali Bernolákovu ulicu v širšom centre mesta, chodník na Francisciho ulici, výrazne už pokročili práce aj na kruhovej križovatke na sídlisku Juh, pripravujeme dlhoočakávanú kruhovú križovatku na hranici križovatiek ulíc Slovenského odboja a Hraničná. Cesty a chodníky sú základnou infraštruktúrou, takže na jej zveľaďovaní chceme pokračovať aj naďalej," doplnil primátor Popradu Jozef Švagerko.

SMK Poprad sa počas uplynulých mesiacov venovala štandardnej údržbe mestských ciest a chodníkov, medzi ktorými boli napríklad výmeny spomaľovacích prahov, čistenie rigolov, kosba zelene krajníc a okolia cyklochodníkov, oprava lávky cez rieku Poprad zo Štefánikovej ulice na Ulicu Jána Pavla II., či oprava poškodeného autobusového prístrešku v mestskej časti Kvetnica.