Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Poprad zorganizovalo tábor pre 40 detí zo sociálne slabších rodín

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Celkové náklady mesta na tento tábor predstavujú 8000 eur.

Poprad 10. júla (TASR) - Mesto Poprad urobilo radosť 40 deťom z rodín v sociálnej alebo hmotnej núdzi. Začiatkom júla pre ne už po 17. raz zorganizovalo osemdňový letný tábor v Tatranskej Lomnici. Plne bol hradený z rozpočtu mesta a absolvovali ho deti vo veku od šesť do 14 rokov. Súčasťou bohatého programu pre chlapcov a dievčatá boli rôzne tvorivé dielne, vlastná olympiáda, hry, celodenné výlety, jarmok či karneval.

"Mesto Poprad nezabúda na tých, ktorí sa dostali často nie vlastnou vinou do ťažkej finančnej či sociálnej situácie. Ide o rodiny mnohopočetné, neúplné, ktoré sa nachádzajú v hmotnej núdzi, prípadne, ktoré sa starajú o dieťa zverené do ich starostlivosti. A práve týmto rodinám takto podávame pomocnú ruku," informovala Etela Lučivjanská zo sociálneho odboru Mestského úradu v Poprade. Celkové náklady mesta na tento tábor predstavujú 8000 eur.

Prázdninový tábor pre deti zo sociálne slabších rodín navštívil aj primátor Popradu Jozef Švagerko, ktorý deťom venoval školské a hygienické potreby, hračky a nechýbali ani sladkosti. "Tento tábor je darčekom mesta pre deti z rodín v sociálnej alebo hmotnej núdzi. Cieľom je urobiť radosť deťom i ich rodinám, ktoré by si inak takéto zmysluplné spestrenie leta s novými kamarátmi nemohli dovoliť," doplnil popradský primátor. Deti mu ako originálne poďakovanie na oplátku venovali vlastnoručne vyrobenú knihu.

"Mesto Poprad sa rodinám a deťom venuje počas celého roka. Poskytuje im sociálne poradenstvo, sociálno-právnu ochranu, tiež jednorazové dávky, pravidelne pre deti z rodín v sociálnej alebo hmotnej núdzi zabezpečuje aj vianočné darčeky," vymenovala Lučivjanská. Popradská samospráva zorganizovala Letný tábor s podporou sponzorov.