Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

O mestské tábory v Poprade je každoročne veľký záujem

Ilustračné foto. Foto: TASR

CVČ pripravilo pre deti na toto leto desať táborov, z toho jeden pobytový, ostatné sú mestské.

Poprad 11. júla (TASR) - Záujem o letné tábory Centra voľného času (CVČ) v Poprade je každoročne veľký a inak tomu nie je ani v tomto roku. "Pravidelne sú cez leto plne obsadené už pred začiatkom prázdnin, rodičia si miesta rezervujú aj týždne pred skončením školského roka," uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

CVČ pripravilo pre deti na toto leto desať táborov, z toho jeden pobytový, ostatné sú mestské. Ich zameranie je rôznorodé, sú venované tradičným i netradičným športom, súťažiam, výletom, tvorivým aktivitám a oddychu. Deti si tak môžu vybrať napr. volejbalový, cyklistický či plavecký tábor, ale aj taký, ktorý je zameraný na spoznávanie krás Slovenska.

"Cez leto prejde bránami CVČ v Poprade cca 250 detí, pričom tábory sú určené pre Popradčanov vo veku do 15 rokov," doplnil Galajda s tým, že tohtoročnou novinkou bol pobytový tábor pod Ľubovnianskym hradom, ktorý si mohli deti užiť na začiatku prázdnin.

Okrem toho popradská samospráva tento rok už po 17. raz zorganizovala letný tábor pre deti zo sociálne slabších rodín. Pobyt v Tatranskej Lomnici si tak začiatkom júla užilo 40 detí. "Mesto Poprad nezabúda na tých, ktorí sa dostali často nie vlastnou vinou do ťažkej finančnej či sociálnej situácie. Ide o rodiny mnohopočetné, neúplné, ktoré sú v hmotnej núdzi, prípadne sa starajú o dieťa, ktoré im bolo zverené do starostlivosti. A práve týmto rodinám takto podávame pomocnú ruku," zdôraznila Etela Lučivjanská zo sociálneho odboru Mestského úradu v Poprade.