Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Vianočnú výzdobu Popradu skrášlia stromčeky vyzdobené školákmi

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Zdobenie stromčekov sa uskutoční priamo na Námestí sv. Egídia 9. decembra od 9.00 do 12.00 h. Vyzdobené stromčeky budú súčasťou popradského námestia až do 21. decembra.

Poprad 10. novembra (TASR) - Vianočná výzdoba v Poprade bude aj tento rok bohatšia o stromčeky skrášlené vlastnoručne vyrobenými ozdobami žiakov popradských základných škôl. Zdobenie stromčekov sa uskutoční priamo na Námestí sv. Egídia 9. decembra od 9.00 do 12.00 h. Vyzdobené stromčeky budú súčasťou popradského námestia až do 21. decembra.

"Malí Popradčania prispejú k tomu, aby ich mesto patrilo počas Vianoc k najkrajším mestám na Slovensku a aby v ňom sviatočnú atmosféru precítili všetci, domáci i turisti," uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Každá základná škola, vrátane základných umeleckých škôl, pôsobiaca na území mesta, môže do tejto prehliadky zručnosti prihlásiť a vyzdobiť jeden vianočný stromček. "Výzdoba môže byť individuálnym alebo kolektívnym výtvorom, pričom jednotlivé ozdoby môžu byť vytvorené ľubovoľnými technikami s prihliadnutím na ich exteriérové využitie. Na výzdobu stromčekov nemôžu byť použité priemyselne vyrábané ozdoby dostupné v obchodnej sieti," vysvetlil Galajda. Na stromčeky môžu školy zároveň zavesiť aj želania, čo by pre ne a pre popradské deti mohlo mesto urobiť.

Vyzdobené stromčeky si budú môcť okoloidúci pozrieť na námestí do 21. decembra, kedy budú kreatívne tímy z jednotlivých škôl odmenené vecnými cenami. Po tomto ocenení si zapojené školy budú môcť stromčeky previezť do svojich priestorov.