Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Poslanci rozhodnú o výške rozpočtu PSK na nasledujúci rok

Na snímke predseda PSK Peter Chudík Foto: TASR/Milan Kapusta

Zastupiteľstvo sa bude venovať aj prerozdeleniu ziskov akciovej spoločnosti Prešovské zdravotníctvo a návrhu stratégie pre mládež na nasledujúce päťročné obdobie.

Prešov 15. decembra (TASR) – Hlavným bodom rokovania poslancov zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktoré sa zíde v utorok (15. 12.) bude návrh rozpočtu na nasledujúci rok. Hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková informovala, že rokovanie zastupiteľstva sa začne o 10. hodine.

Poslanci sa budú venovať zneniu všeobecného záväzného nariadenia o poskytovaní finančného príspevku na vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately na území kraja. Rozhodnú tiež o zmenách v súvislosti so školským internátom v Stropkove a rovnako budú hlasovať o výške príspevkov pre školské zariadenia z vlastných zdrojov samosprávneho kraja.

Zastupiteľstvo sa bude venovať aj prerozdeleniu ziskov akciovej spoločnosti Prešovské zdravotníctvo a návrhu stratégie pre mládež na nasledujúce päťročné obdobie. Poslanci si vypočujú aj správu o príprave Regionálnej integrovanej územnej stratégie Prešovského kraja.

V programe rokovania majú krajskí poslanci aj majetkové prevody a schvaľovanie prenájmu majetku PSK v prípade hodného osobitného zreteľa. Zároveň budú musieť rozhodnúť o dofinancovaní nadlimitných výdavkov v rámci niekoľkých investičných projektov. "Konkrétne pôjde o schvaľovanie financií v prípade rekonštrukcie kaštieľa, v ktorom sídli Vihorlatské múzeum Humenné a rekonštrukcie objektu Podtatranského múzea v Poprade. Rokovať sa bude aj o dofinancovaní nadlimitných výdavkov v rámci projektu 'Obnova objektov Šarišského múzea v Bardejove',“ uviedla hovorkyňa PSK.

Dodala, že zastupiteľstvo rozhodne tiež o podrobnostiach financovania projektu „Monitoring klimatických podmienok a zjazdnosti komunikácií v slovensko-ukrajinskom pohraničí“, ktorý sa má realizovať z prostriedkov Schémy malých grantov Nórskeho finančného mechanizmu.

Rokovanie Zastupiteľstva PSK sa bude konať v zasadačke Okresného úradu na Námestí mieru 3 v Prešove. Zasadnutie môžu občania sledovať aj v priamom prenose spravodajskej televízie TASR na stránke www.tablet.tv.