Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Požiar v obci Ordzovany spôsobil škodu za takmer 15.000 eur

Ilustračná foto Foto: TASR/AP

V Ordzovanoch došlo k požiaru. Požiar poškodil hospodársku budovu na pozemku jedného z rodinných domov. Na mieste požiaru boli zistené a zaistené stopy. Povolený príslušník začal trestné stíhanie.

Levoča 7. novembra (TASR) - Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Spišskom Podhradí začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. "Dôvodom je fakt, že v obci Ordzovany, okres Levoča, došlo k požiaru, pri ktorom sa celková škoda vyšplhala až na takmer 15.000 eur," informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

K udalosti došlo v nočných hodinách v stredu (5.11.) na pozemku jedného z rodinných domov, kde bola umiestnená aj hospodárska budova - stodola. "Požiar poškodil samotnú hospodársku budovu, ako aj veci umiestnené v nej. Zničil tak športové potreby, elektrické a manuálne ručné náradie, elektroinštalačný materiál, palivové drevo, drevené dosky, stavebný materiál, interiérový a exteriérový nábytok," vymenovala hovorkyňa.

Na mieste požiaru boli zistené a zaistené stopy, ktoré boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Prítomný bol aj zisťovateľ príčin a vzniku požiaru, ktorý nevylúčil cudzie zavinenie. "Presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho šetrenia," uzavrela Migaľová.