Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Do 1. marca je možné požiadať Prešov o dotáciu v rôznych oblastiach

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V roku 2023 mesto podporilo 132 rôznych subjektov celkovou sumou vyše 357.546 eur.

Prešov 13. februára (TASR) - O dotáciu na kultúru, šport a sociálnu oblasť poskytovanú mestom Prešov je možné požiadať do 1. marca vrátane. Na webstránke mesta o tom informuje tlačová referentka Mestského úradu (MsÚ) v Prešove Lenka Šitárová.

"V oblasti kultúry mesto Prešov rozšírilo poskytovanie dotácií, a to okrem poskytovania dotácií na podporu podujatí aj o dotácie na podporu činnosti kultúrnych subjektov pôsobiacich v oblasti kultúry," uviedla Šitárová.

V sociálnej oblasti mesto poskytuje dotácie na činnosť aj podujatia, aktivity zamerané výhradne na sociálnu pomoc, podporu zdravia a sociálneho kontaktu. V oblasti športu poskytuje dotácie na podporu činnosti športových klubov, na športové podujatia pre deti a mládež a iné športové podujatia.

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Prešov, ktoré ustanovuje podmienky poskytovania dotácií, ako aj formuláre žiadostí sú zverejnené na jeho webovej stránke.

V roku 2023 mesto podporilo 132 rôznych subjektov celkovou sumou vyše 357.546 eur. Z nich 300.000 eur smerovalo pre 89 subjektov z oblasti športu. Z toho 50 žiadostí bolo zameraných na činnosť mládežníckych športových kolektívov a 39 žiadostí na podporu organizácie športových podujatí. Oblasť kultúry mesto podporilo sumou 76.455 eur, ktorá bola rozdelená pre 53 žiadateľov. V sociálnej oblasti mesto v roku 2023 podporilo 27 subjektov v celkovej výške 8961 eur.