Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Prešov investoval do odvodňovacích opatrení

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

V meste na Lesnej ulici postavili chodník so žľabmi na zachytávanie dažďovej vody.

Prešov 8. októbra (TASR) – Mesto Prešov vyšlo v ústrety obyvateľom dvoch mestských častí a investovalo 35.000 eur do odvodňovacích opatrení. Na Sibírskej ulici v rámci odstránenia takzvaných bodových chýb vysušili vnútroblokovú časť. Na Lesnej ulici postavili chodník so žľabmi na zachytávanie dažďovej vody.

Ako informoval Milan Grejták z tlačového odboru Mestského úradu v Prešove, na Sibírskej ulici na Sídlisku Sekčov trápili obyvateľov kaluže vody vo vnútrobloku už dlhé obdobie. Investícia vo výške 7000 eur ich tohto problému zbavila. Robotníci prepojili kanalizačný systém, vybudovali tu tri mreže na odtok vody a spevnili tiež okraj trávnatých plôch. Pomocou drenáží odvodnili aj priľahlú trávnatú plochu.

Stavbári sa pritom museli vyrovnať najmä s podzemnými vedeniami, ktoré nie vždy boli správne zakreslené v mapách.

"Niekoľko vybudovaných miniobjektov výrazne uľahčí život obyvateľom Sibírskej ulice, ktorí trpeli hlavne pri dlhodobých dažďoch alebo pri jarnom topení sa snehu. Voda stekajúca z priľahlých plôch totiž zostávala pred vjazdom do podchodu. Celé dielo bolo financované z rezervy určenej pre výbory mestskej časti," uviedol Grejták.

Na Lesnej ulici pribudol nový chodník za 28.000 eur. Obyvatelia tejto lokality dostali 235 metrov dlhý a dva metre široký chodník. S prácami sa začalo 11. augusta a stavbári ich dokončili v mesačnom predstihu. Do projektu boli zapracované požiadavky obyvateľov domov susediacich s chodníkom, na ulici vybudovali aj niekoľko žľabov na zachytávanie dažďovej vody.