Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Prešovský kraj

Klzisko pred divadlom v Prešove bude novinkou vianočného obdobia

Ilustračná snímka Foto: TASR/Ján Siman

Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, vianočné trhy budú trvať do 23. decembra.

Prešov 22. novembra (TASR) – Vianočné trhy v Prešove začnú v piatok 25. novembra. Organizuje ich mesto Prešov v spolupráci s Parkom kultúry a oddychu, slávnostné otvorenie naplánovali na 16.30 h. Úplnou novinkou bude sprístupnenie klziska so syntetickou ľadovou plochou pred budovou Divadla Jonáša Záborského.

Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, vianočné trhy budú trvať do 23. decembra. Predajné stánky s výrobkami budú otvorené denne od 10.00 h do 19.00 h, stánky s občerstvením až do 22.00 h. Svoje tovary a služby bude ponúkať vyše 100 predajcov v jednotných drevených stánkoch na Hlavnej a Floriánovej ulici.

Stánky s občerstvením budú aj na Námestí legionárov pri klzisku so syntetickým ľadom, ktoré bude mať rozmery desať krát 15 metrov. Klzisko bude v prevádzke do 25. januára budúceho roka.

Na prešovských vianočných trhoch bude na predaj prevažne vianočný tovar a remeselné výrobky. Na svoje si prídu aj deti, ktoré sa môžu povoziť na vláčiku či kolotoči, čaká ich aj svet plyšákov. Súčasťou adventných podujatí bude 16. decembra vianočná burza starožitností.