Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove začali s opravou komunikácií

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Mesto by chcelo počas roka do nich investovať 1,44 milióna eur.

Prešov 5. apríla (TASR) – Začiatkom apríla začali v Prešove s opravou komunikácií. Mesto by chcelo počas roka do nich investovať 1,44 milióna eur.

"Finančné krytie malých opráv, ktoré sa budú realizovať do 15. apríla, je hradené z prostriedkov v rámci rozpočtu mesta určených na zimnú údržbu. Po 15. apríli budú tieto práce hradené z finančných prostriedkov schválených v rozpočte mesta a určených na bežnú údržbu miestnych komunikácií. Na základe predbežnej kalkulácie vypracovanej správcom miestnych komunikácii sú orientačné náklady na vysprávky vyčíslené na 166.000 eur," informovala hovorkyňa mesta Prešov Anna Polačková.

Harmonogram postupu prác je spracovaný na základe pasportu miestnych komunikácií. V prvom týždni sa opravovali najmä ulice v užšom centre mesta ako Hlavná, Masarykova, Košická, Škultétyho, J. Pavla II., 17. novembra, Obrancov mieru a ďalšie napríklad na Sídlisku III. V týždni od pondelka (7.4.) by to mali byť hlavne ulice na Sídlisku II. Práce by mali pokračovať až do začiatku júna vždy v iných lokalitách mesta.