Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

PREŠOV: Projekt zelenej vlny sa posunul do ďalšej fázy

Ilustračné foto Foto: TASR – Milan Kapusta

Ako informoval pracovník tlačového referátu Mestského úradu v Prešove Milan Grejták, počas realizácie stavby sa nebudú v meste robiť žiadne veľké rozkopávky.

Prešov 9. septembra (TASR) – Mesto Prešov posunulo projekt zelenej vlny na Levočskej ulici od križovatky pri OD Lidl cez križovatky s ulicami Obrancov mieru – Okružná – Námestie mieru – Vajanského – Duklianska do ďalšej fázy. Výberom staveniska a určením podmienok pre spracovanie projektovej dokumentácie priamo na mieste za účasti poslancov dotknutých mestských častí a odborných pracovníkov, splnili podmienky pre začatie prípravy procesu verejného obstarávania na výber projektanta i zhotoviteľa stavby.

Ako informoval pracovník tlačového referátu Mestského úradu v Prešove Milan Grejták, počas realizácie stavby sa nebudú robiť žiadne veľké rozkopávky v meste. Koordinačný signál medzi riadiacimi jednotkami semaforov sa bude šíriť prostredníctvom bezdrôtovej siete. Drobné rozkopávky budú len v prípade, ak niekde bude potrebné napojenie na energie. Aj preto mesto nevyužije celú zastupiteľstvom schválenú sumu na projekt. Výška investície však zatiaľ nie je známa, ušetrené financie sa použijú na iné úpravy, ktoré zvýšia najmä bezpečnosť chodcov.

"Bude potrebná stavebná úprava priechodu pre chodcov medzi zastávkami MHD na Levočskej ulici na Sídlisku II, kde pribudne semafor aj na stredovom ostrovčeku. Táto úprava bude financovaná z ušetrených prostriedkov z celkového objemu 95.000 eur, ktoré už poslanci na realizáciu zelenej vlny vyčlenili," uviedol Grejták.

Mesto by chcelo zelenú vlnu aspoň v skúšobnej prevádzke spustiť už na jeseň. V procese zjednodušenia prejazdu križovatiek by chcelo pokračovať aj na ďalších úsekoch ciest, závisieť to však bude od schválených finančných prostriedkov.