Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Silvestrovský beh v Prešove prilákal na zamrznutú trať 168 účastníkov

Ilustračná snímka Foto: TASR - Pavol Remiaš

Na tohtoročnom 31. ročníku však bežci museli prekonávať ťažkú zľadovatenú trať, ktorá viedla nábrežím rieky Torysa.

Prešov 31. decembra (TASR) – Rekreační aj aktívni bežci sa dnes rozlúčili so športovým rokom v Prešove účasťou na Silvestrovskom behu. Na štartovaciu čiaru sa postavilo 168 aktérov, z toho bolo 141 dospelých a 27 žiakov. Vlaňajší rekord, keď prišlo behať 203 účastníkov, dnes neprekonali. Na tohtoročnom 31. ročníku však bežci museli prekonávať ťažkú zľadovatenú trať, ktorá viedla nábrežím rieky Torysa.

Ako uviedol pre TASR jeden z organizátorov Ján Jacoš, štart aj cieľ boli v areáli Základnej školy na Šmeralovej ulici na Sídlisku III, kde zriadili aj kanceláriu pretekov. Podujatie pripravili Oblastný bežecký spolok Prešov, Olympijský klub Prešov a ZŠ na Šmeralovej ulici.

Najlepšie časy v cieli zaznamenali medzi mužmi Jaroslav Szabo z Obalservis Košice a medzi ženami Veronika Dugasová z Maras Team Prešov, ktorí obhájili aj vlaňajšie prvenstvo. Štatistiky všetkých ročníkov prezrádzajú, že Jaroslav Szabo na tomto podujatí zvíťazil už po šiesty raz. Rekordérkou medzi ženami je Katarína Labašová z Geoma Myslava, ktorá vyhrala tiež šesťkrát.

Prezentácia sa začala o 08.00 h, preteky odštartovali o hodinu neskôr. Bežalo sa na trati dlhej asi 7000 metrov. Na pretekoch sa zúčastnili všetky vekové kategórie, od žiackych až po vitálnych seniorov.

Podujatie bolo súčasne záverečným kolom Oblastnej bežeckej ligy 2016 regiónov Prešov a Sabinov. Súťažilo sa v piatich mužských kategóriách, troch ženských, na trať vybehli aj dorastenci, dorastenky a žiaci. Tohtoročnou novinkou boli tiež preteky v chôdzi s palicami Nordic Walking.