Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Prešovčanovi hrozí za drogovú činnosť trest od 10 do 15 rokov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Polícia

Policajti zadržali tri podozrivé osoby v tejto kauze.

Prešov 6. novembra (TASR) – Prešovskí policajti začali trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

„Doposiaľ bolo preukázané, že od presne nezisteného dňa až doposiaľ z Prešova, z Košíc a iných miest, ako aj z Českej a Poľskej republiky si zatiaľ neznámy páchateľ pravidelne zadovažoval rôzne množstvo bielej kryštalickej látky s obsahom metamfetamínu, teda pervitín. Tú prechovával a používal pre vlastnú potrebu a časť aj predával iným osobám. Na základe týchto skutočností boli v utorok (4.11.) vo večerných hodinách zadržané tri podozrivé osoby, a to 28-ročný Pavol, 25-ročná Barbora zo Spišskej Novej Vsi a 31-ročný Michal z Prešova,“ informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Po vykonaní procesných úkonov bola Barbora zo zadržania prepustená na slobodu a Michal a Pavol boli umiestnení v cele policajného zaistenia a obvinení z drogovej trestnej činnosti. Michalovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov a Pavlovi na päť rokov.