Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Prešovský kraj

Ak milujete folklór, tak tento víkend navštívte Prešov

Ilustrčná snímka . Foto: TASR/Milan Kapusta

V Prešove vás v sobotu čaká veselý kultúrny program. Prešovský amfiteáter už po štvrtý raz ožije Prešovským folklórnym festivalom.

Bratislava/Prešov 4. augusta (TASR) – Prvá augustová sobota (5.8.) sa bude niesť v Prešove v znamení folklóru. Prešovský amfiteáter totiž už po štvrtý raz ožije Prešovským folklórnym festivalom.

O 13. h ho otvorí detský folklórny súbor Dúbravienka. Po ňom sa na pódiu vystriedajú detské súbory a folklórne skupiny Svinianka, Klások, Čomovare a Sabinik.

Hlavný program odštartuje folklórna skupina Kendičan, ktorá v tomto roku slávi 45. výročie svojho vzniku. V jej zložkách pôsobia až tri generácie. Kendičan na pódiu vystriedajú sestry Svitkové, ktoré sa v 45-minútovom bloku budú striedať so súborom Starišan. Popoludní vystúpi súbor Dúbrava.

Vyvrcholením folklórneho festivalu bude predstavenie divadla Etudy z Kendíc. Uvedie svadobnú komédiu s pesničkami, tancom a živou kapelou, ktorá je autorským debutom Janka Ivana, herca Divadla Jonáša Záborského.

"Všetci veríme, že nám počasie bude priať a do prešovského amfiteátra si nájde cestu množstvo ľudí z Prešova a okolia, aby sme ako krajské mesto mohli aj v budúcnosti pracovať na vybudovaní tradície Prešovského folklórneho festivalu, ktorý tu roky chýbal," uviedol pre médiá organizátor festivalu Matúš Jaško. Pre návštevníkov bude pripravený aj stánok s občerstvením, vstup na podujatie je zdarma.