Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Primárka pediatrie z miestnej nemocnice je top lekárkou na Slovensku

Ilustračná snímka. Foto: Foto: M. Štubňa

Nemocnica Poprad, a. s., sa zúčastnila už na piatom ročníku projektu TOP lekári na Slovensku.

Poprad 30. septembra (TASR) – Primárka pediatrického oddelenia a JIS v Nemocnici Poprad, a. s., Beáta Šoltýsová získala najviac hlasov v súťaži TOP lekári na Slovensku v odbore pediatria. „Nielen samotná súťaž, ale aj jej výsledok a v päťročnej histórii už druhé víťazstvo, je dôkazom toho, že naši odborníci patria medzi špičku na Slovensku,” skonštatoval generálny riaditeľ a predseda predstavenstva nemocnice Peter Petruš.

Nemocnica Poprad, a. s., sa zúčastnila už na piatom ročníku projektu TOP lekári na Slovensku V. Do zoznamu, ktorý vznikol na základe nominácií hlavných odborníkov Ministerstva zdravotníctva SR, tiež po oslovení štátnych a súkromných nemocníc, ako aj výzvou k medicínskej verejnosti v týždenníku Zdravotnícke noviny, bola v odbore pediatria nominovaná aj primárka Šoltýsová. Veľkým úspechom pre popradskú nemocnicu bola podľa riaditeľa už úspešná nominácia. Zisk najväčšieho počtu hlasov v odbore pediatria je jej úspechom a jej vysoko kvalifikovaného personálu.  

TOP Lekárov na Slovensku vyhlásili počas konferencie Zdravotníckych novín s názvom Slovenské zdravotníctvo 2019. Tento rok odborná verejnosť hlasovala za najlepších odborníkov spomedzi nominovaných lekárov v oblasti geriatrie, gynekológie a pôrodníctva, chirurgie, infektológie, oftalmológie, otorinolaryngológie, pediatrie, rádiológie, urológie a reumatológie. O výsledkoch hlasovania sa verejnosť dozvie prostredníctvom publikácie TOP Lekári na Slovensku V. Cieľom projektu je podľa organizátorov predstaviť špičku odborníkov v medicíne a prostredníctvom rozhovorov s tými, ktorí získali najviac hlasov, predstaviť úspechy a zaujímavé fakty o jednotlivých odboroch.

Beáta Šoltýsová sa detským pacientom venuje nepretržite od roku 1982 - ako sekundárna lekárka, neskôr lekárka špecialistka, zástupkyňa primára i primárka. Bola prvou lekárkou Dialkorpu pri zakladaní dialýzy v Kežmarku. Ako detská nefrologička a neskôr primárka oddelenia pracuje v Nemocnici Poprad, a. s., od roku 2008. Ňou iniciované inovatívne prístupy sa v praxi osvedčili a dodnes predstavujú jeden z účinných nástrojov poskytovania zdravotnej starostlivosti detským pacientom z marginalizovaných skupín.