Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Dvaja muži sa v Ratvaji vyhrážali sekerou a puškou

Ilustračné foto Foto: Teraz.TV

Muži vystúpili z vozidla a so sekerou v ruke sa vyhrážali mladíkom, že ak budú tadiaľ ešte chodiť, tak ich zabijú.

Bratislava 24. júna (TASR) - Polícia obvinila dvoch mužov vo veku 29 a 36 rokov z obce Ratvaj v Sabinovskom okrese, ktorí sa v sobotu (21.6.) so sekerou a puškou v ruke vyhrážali mladíkom zabitím.

Mladší z obvinených v sobotu krátko po 18.00 h, držiac nad hlavou sekeru, agresívne kričal a utekal k autu značky Škoda Felicia, ktoré prechádzalo po ceste v Ratvaji. Auto šoféroval 19-ročný mladík, o správaní muža informoval políciu. "Správanie obvineného vzbudilo u vodiča obavu o jeho život a zdravie," povedala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Len o pár minút neskôr 36-ročný obvinený Jozef tiež z neznámeho dôvodu zasunul zásobník do útočnej pušky, ktorú má v legálnej držbe, zbraň obtiahol a namieril na osobné auto Fiat Punto, ktoré náhodne prechádzalo po ceste v blízkosti jeho rodinného domu. Mladík (19) a jeho 15-ročný spolujazdec pokračovali v jazde smerom do susednej obce Hubošovce, kde ich obaja obvinení na vozidle zablokovali. "Muži vystúpili z vozidla a so sekerou v ruke sa vyhrážali obom mladíkom, že ak budú tadiaľ ešte chodiť, tak ich zabijú," dodala Migaľová.

Oboch mužov obvinených z prečinu nebezpečného vyhrážania spáchaného formou spolupáchateľstva krátko na to policajti zadržali a dali do cely policajného zaistenia. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Sabinove spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby," doplnila hovorkyňa.