Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Rezort športu sleduje prípad multifunkčného ihriska v Raslaviciach

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Starosta obce Adrián Rychvalský poprel, že by malo ísť o podvod. Práce museli podľa jeho slov reklamovať a urobiť všetko nanovo.

Bratislava/Raslavice 15. februára (TASR) - Ministerstvo cestovného ruchu a športu dôsledne sleduje udalosti spojené s prípadom multifunkčného ihriska v Raslaviciach, ktoré bolo spolufinancované dotáciou z Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ako aj z Fondu na podporu športu (FNPŠ). TASR o tom informoval hovorca rezortu Tomáš Kováč.

"Jedným z dôvodov vzniku ministerstva je práve ambícia nastaviť pravidlá a procesy v športe tak, aby nedochádzalo k podobným incidentom, ako je tento, na ktorý fond prispel ešte za minulej vlády. Ministerstvo intenzívne komunikuje s FNPŠ, ktorý je verejnoprávnou inštitúciou, a zdôrazňuje, že je nevyhnutné prípad dôsledne vyšetriť a skontrolovať na mieste. Podľa dostupných informácií vo veci už koná polícia," uviedol Kováč.

Minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS) podal podľa Kováča podnet hlavnej kontrolórke športu na vykonanie finančnej kontroly na mieste, ktorá bude otvorená 21. februára.

Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová pre TASR potvrdila, že polícia sa prípadom začala zaoberať a preveruje okolnosti.

PSK a kancelária FNPŠ tento týždeň informovali, že skontrolujú projekt výstavby multifunkčného ihriska v obci Raslavice. Reagovali tak na medializované informácie, podľa ktorých žiadne ihrisko v obci nevybudovali a zverejnené fotografie s ihriskom sú len fotomontáž, aby obec neprišla o dotáciu. Starosta obce Adrián Rychvalský poprel, že by malo ísť o podvod. Práce museli podľa jeho slov reklamovať a urobiť všetko nanovo. FNPŠ na projekt prispel sumou 210.840 eur a PSK sumou 50.000 eur.