Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Rozsiahle požiare: Museli zasiahnuť košickí hasiči

Ilustračná fotografia Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Požiar lesného porastu v katastrálnom území Košická Belá, ktorý bol nahlásený po 14. h, je podľa jeho slov z väčšej časti zlikvidovaný.

Košice/Prešov 19. apríla (TASR) – Košickí hasiči aktuálne zasahujú pri dvoch rozsiahlych požiaroch. Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach, niekoľko hodín likvidujú požiar neďaleko košickej mestskej časti Luník IX aj v Košickej Belej v okrese Košice-okolie.

„Horí v lese medzi Luníkom IX a mestskou časťou Poľov, nahlásený bol o 10.52 h. Na mieste sú stále 12 príslušníci HaZZ s piatimi kusmi techniky. Príčina vzniku požiaru oficiálne nie je známa,“ spresnil.

Požiar lesného porastu v katastrálnom území Košická Belá, ktorý bol nahlásený po 14. h, je podľa jeho slov z väčšej časti zlikvidovaný. „Je to v chatovej oblasti, na mieste sú 11 profesionálni hasiči s piatimi kusmi techniky a sedem dobrovoľných hasičov z Košickej Belej s dvomi kusmi techniky,“ dodal s tým, že oheň zasiahol plochu približne 6000 hektárov. Pravdepodobnou príčinou je podľa jeho slov manipulácia s otvoreným ohňom.

Hasiči v Košickom kraji zasahovali od piatkového rána pri 25 udalostiach, v Prešovskom kraji pri 16. Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník KR HaZZ v Prešove, takmer všetky ich výjazdy boli pre požiare suchých tráv.