Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade mali deti zo sociálne slabších rodín Vianoce v predstihu

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Mesto Poprad pracuje s rodinami v hmotnej a sociálnej núdzi počas celého roka.

Poprad 21. decembra (TASR) - Popradské deti z rodín v hmotnej alebo sociálnej núdzi mali Vianoce už v predstihu. Špeciálne vianočné balíčky dostali v rámci charitatívnej akcie, ktorú už tradične pripravilo mesto Poprad v spolupráci s Apoštolskou cirkvou.

"Deťom sme zatiaľ odovzdali 150 balíčkov z celkového počtu 420. Zvyšné budú do Vianoc rozdané aj ďalším rodinám, ktoré z rôznych dôvodov nemohli prísť na spoločné podujatie. Sociálny odbor veľmi pozorne monitoruje situáciu v meste a tým, ktorí sa ocitajú na hranici núdze, sa venuje zvýšená pozornosť. Chceme, aby kvôli horšej sociálnej situácii v rodine nebolo žiadne dieťa ukrivdené,
" uviedol viceprimátor Popradu Pavol Gašper.

Mesto Poprad pracuje s rodinami v hmotnej a sociálnej núdzi počas celého roka. Poskytuje im komplexné poradenstvo, v lete organizuje pre deti pravidelný bezplatný letný tábor a rodinám poskytuje jednorazové dávky v hmotnej núdzi.

"Spája nás jedno srdce, ktoré majú aj pracovníci sociálneho odboru a ľudia, ktorí tieto darčeky pripravili. Je to preto, aby každý mohol zažiť vianočnú radosť. Aj naše deti pripravili darčeky, a to v podobe nádherného programu," doplnil Jozef Králik z Apoštolskej cirkvi.