Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Snine odstraňujú suché stromy, celkovo ich plánujú vyrúbať 151

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Výrub stromov, ktoré predstavujú bezprostredné ohrozenie pre obyvateľov alebo majetok, sa realizuje okamžite, bez ohľadu na vegetačné obdobie.

Snina 13. februára (TASR) - V Snine realizujú výrub stromov. Zameraný je najmä na suché dreviny. Ako TASR informovala Michaela Šalachová z mestského úradu, práce by mali trvať do konca februára.

Mestský podnik Verejnoprospešné služby Snina plánuje odstrániť celkovo viac ako 150 drevín, z toho 141 bolo už vyrúbaných vo viacerých lokalitách v meste. Aktuálne prebieha výrub na starom cintoríne a v pláne je odstránenie ďalších desiatich drevín v historickom parku. Za vyrúbané dreviny bude realizovaná náhradná výsadba.

Výrub stromov, ktoré predstavujú bezprostredné ohrozenie pre obyvateľov alebo majetok, sa realizuje okamžite, bez ohľadu na vegetačné obdobie. Vlani bolo takto odstránených 12 nebezpečných stromov a tento rok už jeden.

Šalachová doplnila, že občania môžu podávať podnety na výrub drevín, pričom pri schválení žiadosti mesto umožní odstránenie. Minulý rok bolo takto vyrúbaných 95 stromov.