Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Vnútroblok na Zápotockého ulici v Prešove obnovili za 55.000 eur

Sídlisko, ilustračná snímka Foto: TASR

Podľa slov tlačového referenta Mestského úradu v Prešove Milana Grejtáka je lokalita teraz vynovená, estetická a funkčná.

Prešov 27. decembra (TASR) – Obyvatelia Zápotockého ulice v Prešove sa dočkali vynovenia vnútroblokových priestorov. Ide o ďalšiu z celkového počtu viac ako 150 tohtoročných dokončených investičných akcií mesta. Podľa slov tlačového referenta Mestského úradu v Prešove Milana Grejtáka je lokalita teraz vynovená, estetická a funkčná.

Vo vnútrobloku bola asfaltová plocha s nerovným a poškodeným povrchom, pričom sa tu po daždi vytvárali kaluže. Rovnako v tejto lokalite chýbalo aj parkovisko. "Vďaka stavebným úpravám verejného priestoru sa zlepšila kvalita bývania, umožnil sa bezpečný prístup k bytovému domu a vytvorilo sa pohodlné parkovanie," informoval Grejták.

Okrem vynoveného povrchu komunikácie pribudlo aj 23 parkovacích miest. Zároveň boli komunikácie a parkoviská bezpečne odvodnené. "Súčasťou projektu bola aj úprava terénu, vytvorenie spevnených plôch pre umiestnenie nádob na komunálny odpad a prístreškov na ne, a tiež doplnenie verejného osvetlenia," povedal tlačový referent. Na priľahlú trávnatú plochu boli do novej polohy premiestnené oceľové konštrukcie, sušiaky a lavička tak, aby neboli v kolízii s parkoviskami. Úsek prístupovej cesty k bloku radových garáží vysypali štrkom.

"Vo vnútrobloku sa teraz nachádza oproti dvom pôvodným päť stožiarov verejného osvetlenia. Vďaka novým svietidlám sa ročne ušetrí viac ako 200 kWh elektrickej energie," doplnil Grejták. Úpravy, ktoré realizovala prešovská spoločnosť C.M.R. Slovakia, stáli samosprávu vyše 55.000 eur.