Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Vo Vranove nad Topľou bude cez víkend jarmok aj Dni mesta

Ilustračné foto. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Práve letný jarmok, ktorý sa uskutoční na uliciach Janka Kráľa, A. Dubčeka a na Kalinčiakovej ulici, prinesie dopravné obmedzenie.


Vranov nad Topľou 20. augusta (TASR) – Vo Vranove nad Topľou začínajú v piatok (21.8.) celovíkendové oslavy dní mesta a tiež XIX. letný jarmok.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Eva Fedorňáková, na tohtoročnom letnom jarmoku bude 151 stánkov s rôznym druhom tovaru, a to z Poľska, Maďarska a Slovenska. V ponuke budú výrobky ľudových majstrov a remeselníkov a ochutnávka tradičných jedál našich starých mám.

Práve letný jarmok, ktorý sa uskutoční na uliciach Janka Kráľa, A. Dubčeka a na Kalinčiakovej ulici, prinesie dopravné obmedzenie. Spomínané ulice budú od dnes od 18.00 h do soboty do 22.00 h uzavreté pre automobilovú dopravu. Trasa obchádzky bude vyznačená dopravným značením.

Súčasťou víkendových osláv budú aj Dni mesta a oslavy 745. výročia prvej písomnej zmienky o meste. Účastníkov podujatia čaká bohatý kultúrny program, počas ktorého vystúpia Kristián Dufinec a Iconito, Suvereno a Paul Project, Rusínske holosy, skupina Beatles acoustic revival či Velvet Stone. Vyvrcholením týchto dní sú už tradične Hornozemplínske slávnosti. V nedeľnom (23.8.) galaprograme pod názvom „Jak jedna rodzina“ sa predstavia folklórny súbor Vranovčan, Rovina, Brestčanka (Bielorusko), folklórna skupina Kňahinka a ďalší. Hosťom programu bude Ľudová hudba Milana Rendoša.

Sprievodnou akciou tohtoročných Dní mesta je tematická výstava k 745. výročiu prvej písomnej zmienky o meste nainštalovaná v priestoroch Domu kultúry. Počas podujatia bude návštevníkom predstavená aj nová publikácia „Vranov nad Topľou a príbehy z jeho nedávnych čias“, ktorú mesto vydalo pri príležitosti oslavovaného výročia.