Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Vo Vranove nad Topľou pribudli dve nové detské ihriská

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Mestskí pracovníci zároveň doplnili nové hracie prvky v existujúcich športoviskách pre deti, a to šmykľavky, pieskoviská a hojdačky.

Vranov nad Topľou 29. augusta (TASR) – Mesto Vranov nad Topľou vybudovalo počas leta dve nové detské ihriská na sídlisku Okulka a pri Základnej škole Sídlisko II. Mestskí pracovníci zároveň doplnili nové hracie prvky v existujúcich športoviskách pre deti, a to šmykľavky, pieskoviská a hojdačky. "Osadeniu prvkov predchádzala každoročná výmena piesku, ako aj výmena ochrannej fólie v pieskoviskách," informovala o tom samospráva s tým, že zabezpečila aj preventívny náter.

Naposledy mesto investovalo do kúpy gumenej dopadovej plochy, štrku a terénnymi úpravami podporilo výstavbu nového detského ihriska, ktoré vybudovalo Občianske združenie Vranovské vydry. Vznik športoviska v centre Vranova nad Topľou vtedy finančne podporilo približne 160 darcov sumou viac ako 7000 eur.

Ako TASR informovala hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková, mesto Vranov nad Topľou spravuje spolu 18 detských ihrísk. O ich údržbu sa stará oddelenie verejnoprospešných služieb mestského úradu. Samospráva má v rozpočte pre rok 2016 vyčlenených na opravu, údržbu a zakúpenie nových prvkov pre detské športoviská spolu 20.000 eur.