Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Vranovský primátor chce tému nakladania s odpadmi riešiť v úvode roka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

O tom, ktorá z možností bude nakoniec reálna, rozhodne zastupiteľstvo. Primátor nevylučuje žiadnu alternatívu.

Vranov nad Topľou 2. januára (TASR) – Vranovský primátor Ján Ragan chce tému nakladania s odpadmi riešiť v úvode roka. Dôvodom je fakt, že firme Marius Pedersen, ktorá tieto činnosti pre mesto zabezpečuje dodávateľským spôsobom, končí zmluva v druhej polovici tohto roka.

"Rozhodnutie bude podľa mňa musieť padnúť začiatkom roka, pretože tých alternatív je niekoľko," uviedol primátor. Jednou z nich je spoločný podnik s touto spoločnosťou. Takúto možnosť mestu podľa primátora ponúkla pred piatimi rokmi. "Je možné, že opäť prídu s takou alternatívou, čo by bolo pre nás zaujímavé z toho hľadiska, že táto firma je dlhoročným subjektom, ktorý pôsobí v tejto oblasti," priblížil s tým, že by to bolo pre mesto ľahšie a cenovo pravdepodobne menej náročnejšie ako teraz.

Ďalšou možnosťou je založenie vlastného podniku. "To by znamenalo dosť finančných nákladov a bolo by to organizačne aj personálne náročné," spomenul. Podľa neho je to dlhodobá návratnosť, pretože by to znamenalo investície hlavne do strojového a technického vybavenia. "Obmedzilo by nás to v iných investíciách, ktoré môžeme urobiť," podotkol. Najjednoduchšie je podľa neho opäť vypísať ponukové konanie a realizovať túto činnosť ako doteraz, a to dodávateľským spôsobom.

O tom, ktorá z možností bude nakoniec reálna, rozhodne zastupiteľstvo. Primátor nevylučuje žiadnu alternatívu. "Kým nebudeme mať spracované čísla ani sa nebudem vyjadrovať, ktorá by bola najvýhodnejšia," dodal.