Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Tatranské zjazdovky budú počas Veľkej noci otvorené dlhšie

Zjazdovka v lyžiarskom stredisku na Štrbskom Plese. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Podmienky na lyžovanie sú dobré.


Vysoké Tatry 25. marca (TASR) – Počas veľkonočných sviatkov budú tatranské zjazdovky otvorené. Zo stredísk napriek jarnému počasiu hlásia veľmi dobré podmienky na lyžovanie. V pondelok (28. 3.) lyžiarske stredisko v Bachledovej doline v Ždiari ukončí tohtoročnú sezónu.

„Na Štrbskom Plese je 65 cm snehu, v Tatranskej Lomnici od 40 do 60 cm a v Lomnickom sedle 160 cm. Podmienky na lyžovanie sú dobré. Počas týždňa sa vo Vysokých Tatrách lyžuje na 20 km zjazdoviek, cez víkend bude otvorené aj stredisko v Starom Smokovci, kde je aktuálne 25 cm snehu,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Tatry Mountain Resorts (TMR) Zuzana Fabianová. Ako informovala, počas veľkonočných sviatkov dôjde k zmene prevádzkových hodín. Lyžiari môžu lyžovať už od 7.45 h a v prípade pekného počasia budú svahy k dispozícii do 16.30 h.

V Belianskych Tatrách je pre lyžiarov otvorené lyžiarske stredisko Ski Bachledova. „Stredisko bude v prevádzke do pondelka 28. marca. Po tomto termíne sa pre nás tohtoročná zima skončí. Na zjazdovkách sa nachádza súvislá vrstva technického snehu a podmienky na jarnú lyžovačku sú dobré,“ informovala TASR marketingová špecialistka strediska Martina Múdra. Podotkla, že prevádzka sa počas Veľkej noci meniť nebude. Zjazdovky sú otvorené v nezmenenom čase od 9. do 16. h.

Počas veľkonočného obdobia je pre návštevníkov Tatier pripravený bohatý program. V nedeľu 27. marca bude na zjazdovke Interski na Štrbskom Plese karnevalový zjazd v maskách. Počas sviatkov sú na svahoch v Ždiari pre návštevníkov pripravené rôzne tvorivé dielne a animačný program. Múdra doplnila, že v pondelok bude v Bachledovej doline na zjazdovke pripravená aj veľkonočná šibačka. Pre turistov je ešte stále otvorený Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. „V pláne sú posledné dva koncerty, ktoré sa budú konať 27. marca a 3. apríla,“ informovala hovorkyňa TMR.