Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Zadržali Svidníčana s viac ako 1080 jednorazovými dávkami drogy

Ilustračná snímka.

Voči zadržanému mužovi vzniesli obvinenie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Prešov 23. septembra (TASR) – Viac ako 1080 jednorazových dávok drogy a 4000 eur v hotovosti zadržala vo štvrtok (19. 9.) popoludní polícia pri prehliadke motorového vozidla 27-ročného Svidníčana. Ako o tom informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, išlo o vopred pripravovanú akciu.

Svidníčana vo štvrtok zadržali na ceste medzi obcami Kladzany a Ondavské Matiašovce v okrese Vranov nad Topľou. "Pri jeho osobnej prehliadke, ako aj pri prehliadke jeho motorového vozidla bolo nájdených viac ako 70 gramov pervitínu, 80 gramov marihuany, tri jednorazové dávky LSD a takmer 4000 eur," uviedla Ligdayová s tým, že len z pervitínu by bolo možné vyrobiť viac ako 1080 obvyklých jednorazových dávok.

Voči zadržanému mužovi vzniesli obvinenie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

"Vzhľadom na okolnosti prípadu a závažnosť konania páchateľa, vyšetrovateľ podal návrh na vzatie obvineného do väzby," uzavrela Ligdayová.