Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Záujemcovia o strihanie pásky na D1 pri Prešove, môžete sa registrovať

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nový diaľničný úsek je dlhý 11.220 metrov, jeho súčasťou je 15 mostov.

Prešov 9. decembra (TASR) – Vodiči, ktorí sa chcú zapojiť do súťaže Chceš strihať pásku na diaľnici?, majú možnosť zažiť tento pocit pri odovzdávaní diaľničného úseku Fričovce – Svinia pri Prešove. Víťaz súčasne bude medzi prvými, ktorí si zašoférujú po novom diaľničnom úseku cesty.

Ako informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Eva Žgravčáková, záujemcovia sa musia zaregistrovať na adrese strihame@ndsas.sk. Prihlásiť sa do súťaže je možné oddnes do pondelka 14. decembra. Dôležité je uviesť aj telefonický kontakt. S tromi vyžrebovanými motoristami sa spoločnosť skontaktuje práve prostredníctvom telefónu.

Nový diaľničný úsek je dlhý 11.220 metrov, jeho súčasťou je 15 mostov. Odkloní všetku tranzitnú dopravu z cesty I/18, ktorá prechádza stredom piatich obcí Fričovce, Bertotovce, Hendrichovce, Chmiňany, Chminianska Nová Ves a Svinia. Úsek diaľnice začína v križovatke Fričovce a končí v križovatke Svinia, kde sa napája na úsek D1 Svinia – Prešov, západ. Investícia bola financovaná z fondov EÚ a štátneho rozpočtu. Zhotoviteľom je Doprastav, a.s., Strabag, s.r.o. Diaľničný úsek sprístupnia v najbližších týždňoch.