Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Prešovský kraj

Zosnulému rušňovodičovi odhalili v Humennom pamätnú tabuľu

K osudnej zrážke vlaku s kamiónom došlo 3.novembra 2015 na železničnom priecestí medzi Michalovcami a obcou Petrovce nad Laborcom. /span> Foto: TASR - Roman Hanc

Na počesť svojho kolegu už v júli zorganizovali aj futbalový turnaj, v ktorého tradícii chcú pokračovať.

Humenné 3. novembra (TASR) – Rušňovodiči si dnes uctili pamiatku svojho kolegu Pavla Virbu, ktorý pred rokom zomrel po zrážke vlaku s kamiónom v úseku Petrovce nad Laborcom – Michalovce. V humenskom depe bola na jeho počesť odhalená pamätná tabuľa.

"Bol to chlap veľmi ľudský, usmievavý, ochotný pomôcť každému," vysvetlil Martin Stanovský zo Základnej organizácie Federácie strojvodcov SR Humenné. Podľa jeho slov by chceli podobnú tabuľu osadiť aj na mieste tragédie, potrebujú na to povolenie. Na počesť svojho kolegu už v júli zorganizovali aj futbalový turnaj, v ktorého tradícii chcú pokračovať.

Podľa slov prezidenta Federácie strojvodcov SR Dušana Kašu sú rušňovodiči vysoko profesionálni ľudia a urobia všetko pre to, aby ochránili tých, ktorí sedia za nimi. "Samotné predpoklady na to, aby som mohol robiť rušňovodiča, sú dosť vysoko nastavené, čo chceme, aby boli tak nastavené. Ten človek ide dennodenne z domu do práce s tým, že je, poviem to obrazne, jednou nohou v hrobe a druhou nohou v base," vysvetlil na margo ich trestnoprávnej zodpovednosti. Podľa neho vyvolala táto nehoda veľa otáznikov.

Ako TASR informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vyšetrovanie tejto udalosti naďalej prebieha. Polícia čaká na výsledky znaleckého dokazovania. "Až po získaní a preštudovaní znaleckého posudku z odboru cestnej dopravy, vyšetrovateľ PZ v danej veci rozhodne," dodala.