Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Publicistika

PIATY DEŇ na ZOH: V troch príbehoch aj Shiffrinová

Lyžiari počas inšpekcie trate pred štartom 1. kola slalomu žien v alpskom lyžovaní počas XXIII. zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu 14. februára 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Ďalší deň olympiády odštartoval prekladaním štartu slalomu.

Pjongčang 14. februára (TASR) - A opäť vietor a zjazdársky sklz. Piaty klasický súťažný deň na ZOH v Pjongčangu odštartoval prekladaním štartu slalomu, najsilnejšej lyžiarskej súťaže slovenskej výpravy a možno najsilnejšie aj celkovo.

Samozrejme ale, že v upútavke Olympijského informačného servisu pre akreditovaných reportérov (myInfo 2018) nemohol slalom ako jeden z troch príbehov dňa chýbať pre Mikaelu Shiffrinovú. Pomaly už každé preteky a istotne každé vrcholné znamenajú nejaký rekordný vstup fenomenálnej Američanky. Na medailových podujatiach ešte nenašla medzi husto postavenými bránkami premožiteľku. Je trojnásobná majsterka sveta a olympijská víťazka, jej druhé zlato na ZOH by znamenalo ďalší míľnik v dejinách alpského lyžovania.

Proti je medzi inými Petra Vlhová, jej najväčšia rivalka. A samozrejme o svoj kus šťastia išla bojovať aj olympijská smoliarka Veronika Velez-Zuzulová. Mimoriadny slovenský deň v Pjongčangu definovali aj vytrvalostné preteky biatlonistiek na čele s Anastasiou Kuzminovou a vstup slovenských hokejistov do turnaja v zápase proti Olympijským športovcom z Ruska.

DEŇ5 na ZOH mal v programe podujatia v 10 odvetviach, celkovo bolo na rozdanie 6 medailových kolekcií.

Tri príbehy OIS:

HORÚCA RAMPA:
Mužské finále na snoubordovej U-rampe by malo byť jedným z vrcholov hier.

TRETÍ ZÁBER?: Nemecká severská kombinácia sa pokúsi opäť získať zlato na 10 km Gundersenovou metódou, na štarte sú úradujúci olympijský šampión Eric Frenzel i majster sveta Johannes Rydzek.

ZASADENÉ ŠTANDARDY: Olympijská víťazka zo Soči Mikaela Shiffrinová ako vyčnievajúca pretekárka začína svoju púť v Pjongčangu v slalome.

Vyslaní redaktori TASR ph ak