Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NAFÚKALI TRI PROMILE: Opití vodiči jazdili v Prievidzi a v Poprade

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Polícia obvinila muža z Podolínca, okres Stará Ľubovňa, ktorý mal pod vplyvom alkoholu spôsobiť dopravnú nehodu v Poprade a z miesta odišiel.

Prievidza 2. septembra (TASR) - Takmer tri promile alkoholu namerali policajti v nedeľu (1. 9.) 39-ročnému mužovi, ktorý jazdil na osobnom aute po ulici K. Novackého v Prievidzi. Vodič Alfa Romeo z Prievidze teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, informoval v pondelok TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Vodiča zastavili a kontrolovali dopravní policajti približne o 00.30 h. Pri kontrole sa podrobil aj dychovej skúške s výsledkom merania 1,40 mg/l (2,92 promile) alkoholu v dychu," uviedol Kudlička.

Obvinenému Prievidžanovi podľa neho hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Polícia obvinila muža z Podolínca, pod vplyvom alkoholu mal spôsobiť nehodu


Polícia obvinila muža z Podolínca, okres Stará Ľubovňa, ktorý mal pod vplyvom alkoholu spôsobiť dopravnú nehodu v Poprade a z miesta odišiel. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala o tom, že 31-ročnému mužovi dychovou skúškou namerali 1,58 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte takmer 3,3 promile.

„Ešte v piatok (30. 8.) popoludní Podolínčan viedol motorové vozidlo v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil predchádzajúcim požitím alkoholických nápojov. Na parkovisku za železničnou stanicou v Poprade pri otáčaní a následnom cúvaní s vozidlom narazil do iného zaparkovaného auta. Potom bez toho, aby si splnil povinnosti účastníka dopravnej nehody, z miesta nehody odišiel a svoje vozidlo odstavil až na parkovisku pred neďalekou poštou,“ priblížila hovorkyňa.

Vodiča následne vypátrali a podrobili dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom. Na poškodenom vozidle vznikla škoda približne 850 eur. Vodiča policajti obmedzili na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. „Po vytriezvení bolo voči nemu vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodala hovorkyňa s tým, že mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Polícia v Žilinskom kraji odhalila minulý týždeň 52 vodičov pod vplyvom alkoholu


Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách Žilinského kraja pod vplyvom alkoholu 38 vodičov motorových vozidiel a 14 vodičov nemotorových vozidiel. TASR o tom v pondelok informovala Nikola Kováčová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 19 nafúkalo nad jedno promile a 15 do jedného promile alkoholu. Štyria vodiči spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu, doplnila Kováčová.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin. Ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda si uvedomiť, že kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nie je správnym riešením," upozornila Kováčová.

Opitý vodič vrazil do auta policajta, v ktorom bolo aj dieťa


Celkom 1,88 promile alkoholu nafúkal 39-ročný vodič, ktorý v nedeľu (1. 9.) predpoludním narazil na ceste 1/65 v Ladomerskej Vieske do pred ním idúceho auta policajta, v ktorom sa viezlo aj 1,5-ročné dievčatko.

Ako informuje na svojej facebookovej stránke Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici, obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške na alkohol. Vodičovi, ktorý nafúkal 1,88 promile alkoholu, ďalšiu jazdu zakázali. Nehoda sa zaobišla bez zranení.

"V prípade vodiča poškodeného vozidla Alfa Romeo išlo o policajta, ktorý ešte v ten deň vo večerných hodinách nastúpil do služby. Počas nej zastavil vodiča jazdiaceho pod vplyvom alkoholu, ktorému bola nameraná hodnota viac ako dve promile alkoholu," uvádza ďalej polícia.