Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nová autobusová stanica Terminal má už druhé prestížne ocenenie

Autobusová stanica Terminal vlak-bus-shopping v Banskej Bystrici. Foto: FB/Terminal Vlak-Bus-Shopping

Porota súťaže Stavba roka 2017, zložená z odborníkov slovenskej architektúry a stavebníctva, vyzdvihla predovšetkým vybudovanie jedinečného spoločného priestoru verejnej dopravy a komplexných služieb.

Banská Bystrica 15. apríla (TASR) – Nová autobusová stanica Terminal vlak-bus-shopping v Banskej Bystrici získala v krátkom čase už druhé prestížne ocenenie. Tentoraz uspela v súťaži Stavba roka 2017 a za celospoločenský prínos najmodernejšej autobusovej stanice ho ocenila Únia miest Slovenska. Centrum Terminal–autobusová stanica sa tak môže pochváliť ďalším úspechom, keď predtým získalo cenu za najlepší retailový projekt, ktorú mu koncom vlaňajšieho roka udelila CIJ, CEE&SEE Európska realitná agentúra pre digitálne a tlačové spravodajstvo.

"Cestujúcim sme ako jediní na Slovensku vytvorili krásny a funkčný priestor hodný 21. storočia s kultivovaným využitím čakacej doby na spoj, ktorý je už teraz inšpiráciou pre riešenia verejnej dopravy v ostatných mestách, z čoho máme radosť," konštatoval riaditeľ spoločnosti Primum, člen skupiny Intercora, Michal Milata, developer projektu Terminal vlak-bus-shopping.

Ako dodal, Terminal nie je len pre cestujúcich, je to i ďalšia možnosť nákupov a trávenia príjemného voľného času pre Banskobystričanov počas neustále prebiehajúcich podujatí pre všetky vekové kategórie.

Porota súťaže Stavba roka 2017, zložená z odborníkov slovenskej architektúry a stavebníctva, vyzdvihla predovšetkým vybudovanie jedinečného spoločného priestoru verejnej dopravy a komplexných služieb. Vysoko ocenila kvalitné prvky sedenia s možnosťou pripojenia na elektrickú energiu, wifi, navigačný elektrický systém, ale i dostatok parkovacích miest.

Pozitívne hodnotila vysokú kvalitu samotnej realizácie stavebného diela a optimálne použitie stavebných materiálov a technológií.