Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Pri zariadení pre seniorov v Banskej Bystrici bude oddychový priestor

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Stavebné práce sú financované z mestského rozpočtu v objeme 144.000 eur.

Banská Bystrica 2. mája (TASR) - Pri Zariadení pre seniorov Jeseň v Banskej Bystrici vybuduje mesto oddychový priestor. Klientom a ich rodinám poskytne viacúčelové bezbariérové prostredie. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Dodala, že upravený priestor na Internátnej ulici na Fončorde bude slúžiť pre rôzne aktivity prepojené s rehabilitačnými cvičeniami. "Seniori a seniorky sa v novom prostredí budú môcť poprechádzať, porozprávať sa a oddýchnuť si na čerstvom vzduchu," objasnila.

Na doteraz nevyužitej ploche vybudujú vstup do oddychového priestoru, upravia povrchové vrstvy na vodopriepustné, nainštalujú verejné osvetlenie i prívod vody. Súčasťou projektu bude výsadba novej zelene i osadenie herných a oddychových prvkov. "V novovytvorenej zóne bude možné organizovať napríklad záhradnú terapiu, muzikoterapiu či animoterapiu s využitím pozitívneho vplyvu zvieraťa na psychické, fyzické i emocionálne zdravie človeka," zdôraznila vedúca Odboru sociálnych vecí Mestského úradu v Banskej Bystrici Ivana Kružliaková.

Stavebné práce sú financované z mestského rozpočtu v objeme 144.000 eur. Zhotoviteľom je podľa hovorkyne spoločnosť Pemax Plus Banská Bystrica.