Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Bánovce nad Bebravou opäť odvezú orezané konáre a lístie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zberným dňom bude vždy pondelok. Pracovníci mesta budú konáre zvážať postupne zo všetkých lokalít rodinných domov v rámci celého mesta.

Bánovce nad Bebravou 13. októbra (TASR) - Samospráva Bánoviec nad Bebravou opäť zabezpečí v rámci jesennej údržby bezplatný odvoz orezaných konárov a lístia z územia mesta. Zber sa uskutoční od 16. októbra do 20. novembra. Informovala o tom radnica na webe mesta.

Zberným dňom bude vždy pondelok. Pracovníci mesta budú konáre zvážať postupne zo všetkých lokalít rodinných domov v rámci celého mesta. "Na uloženie konárov mesto vyhradí miesta označené informačnou tabuľkou. Občania môžu konáre, prípadne pohrabané lístie a trávu vo vreciach vykladať vždy počas víkendu pred plánovaným odvozom," priblížila radnica.

Obyvatelia bytových domov na sídliskách, ktorí majú záujem si svojpomocne upraviť okolie domu, môžu podľa nej požiadať o veľkoobjemové vrecia na zhrabané lístie. Požiadať o žochy a dohodnúť termín odvozu môžu na telefónnych číslach, ktoré samospráva uverejnila na stránke mesta.

"Službu odvozu zeleného odpadu organizuje mesto v snahe vyjsť v ústrety občanom a zachovať čistotu verejných priestranstiev. Prosíme preto i občanov o ústretovosť, aby nehromadili konáre z orezávania mimo stanovené dni a miesta. Iný odpad odvezený nebude," ozrejmila samospráva.

Obyvatelia môžu konáre alebo iný zelený odpad bezplatne odovzdať aj na zbernom dvore. Zber konárov v mestských častiach sa uskutoční podľa pokynov predsedu občianskeho výboru alebo poslanca za mestskú časť.