Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Banskobystrická polícia odhalila vyše 140 vodičov pod vplyvom drog

Ilustračná snímka Foto: TASR/KR PZ Trenčín

Vodič pod vplyvom drog nie vždy dokáže správne a včas reagovať, čo môže mať tragické následky.

Banská Bystrica 4. septembra (TASR) – Banskobystrickí policajti od začiatku roka odhalili viac než 140 prípadov, kedy si vodiči sadli za volant pod vplyvom drog. Informovala o tom v stredu na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia.

Pripomenula, že drogy za volantom sú problémom, o ktorom sa nehovorí tak intenzívne ako o alkohole, no vodič pod ich vplyvom nie vždy dokáže správne a včas reagovať, čo môže mať tragické následky.

S drogami súvisí aj ďalší prípad, ktorý polícia na facebooku zverejnila. "V jednom z bytov na ulici A. Jirásku v Lučenci polícia zaistila látku a rôzne komponenty, pri ktorých bolo podozrenie, že súvisia s drogovou trestnou činnosťou. Podozrenia potvrdili experti z Kriminalisticko-expertízneho ústavu v Slovenskej Ľupči, ktorí vykonali znalecké skúmanie. Išlo o marihuanu a pervitín," uviedla polícia.

V tejto súvislosti zadržala 22-ročného muža z Lučenca, ktorého vyšetrovateľ obvinil zo zločinu drogovej trestnej činnosti a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.