Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Betlehemské svetlo opäť žiari už aj v bratislavskom Ružinove

Betlehemské svetlo, ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Betlehemské svetlo si môžu prísť Ružinovčania odpáliť na miestny úrad na Mierovej ulici. K dispozícii bude do 20.00 h a v piatok 22. decembra od 7.30 do 20.00 h.

Bratislava 21. decembra (TASR) – Betlehemské svetlo dorazilo aj tento rok do bratislavského Ružinova. Od skautov ho vo štvrtok prevzal starosta Dušan Pekár. Betlehemské svetlo si môžu prísť Ružinovčania odpáliť na miestny úrad na Mierovej ulici. K dispozícii bude do 20.00 h a v piatok 22. decembra od 7.30 do 20.00 h.

"Verím, že Ružinovčania si ho aj tentoraz prídu odpáliť a vezmú si ho domov, kde bude šíriť posolstvo mieru a pokoja v ich srdciach," hovorí Pekár. Okrem miestneho úradu poputovali betlehemské svetlo tento rok aj do Domova dôchodcov na Pažítkovej ulici a do Ružinovského domova seniorov na Sklenárovej ulici.

Betlehemské svetlo je plamienok zapaľovaný každoročne pred Vianocami v betlehemskej jaskyni, kde sa podľa tradície narodil Ježiš Kristus. Plameň betlehemského svetla roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín.

V Bratislave horí jeho plamienok napr. od utorka (19.12.) aj v Primaciálnom paláci, kde je k dispozícii do utorka 26. decembra v čase od 8.00 do 22.00 h.