Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Sezóna verejného sedenia Sadni si! v Bratislave sa tento rok skončila

Na snímke nádvorie Mirbachovho paláca. Foto: TASR - Dano Veselský

Celkovo bolo v tomto roku u partnerských organizácií zapožičaných 151 setov, 31 setov používalo BKIS počas mestských podujatí, ozrejmila Lehocká.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Sezóna projektu verejného sedenia Sadni si! sa skončila. Červené stoličky sa do ulíc Bratislavy opäť vrátia v apríli budúceho roka. Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) ich tento týždeň sťahuje na zimnú údržbu. TASR o tom informovala Barbora Lehocká z BKIS.

"Verejné sedenie využívali mestská galéria i knižnica, zoo, školy aj domy kultúry. Celkovo bolo v tomto roku u partnerských organizácií zapožičaných 151 setov, 31 setov používalo BKIS počas mestských podujatí," ozrejmila Lehocká. Podotkla, že projekt prebrali od Metropolitného inštitútu Bratislavy v minulom roku.

Projekt verejného sedenia sa podľa nej v tomto roku rozšíril aj do viacerých mestských častí. O zapožičanie mohli v tomto roku žiadať inštitúcie, mestské i neziskové organizácie, súkromné prevádzky či jednotlivci. "Partneri museli splniť niekoľko podmienok, ako prístupnosť mobiliáru na verejne dostupnom mieste a dennodennú údržbu a starostlivosť," doplnila.