Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Bratislavské kúpaliská dnes otvorili svoje brány

Foto: TASR/Tomáš Halász

Na Rosničku prišlo desať ľudí. Rosnička sa na dnešné otvorenie intenzívne pripravovala asi dva mesiace.

Bratislava 25. mája (TASR) – Na bratislavských mestských kúpaliskách sa dnes začala letná sezóna. Napoludnie otvorila svoje brány Rosnička, Delfín, Tehelné pole ale aj kúpalisko Lamač, potvrdila TASR Michaela Velická zo Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ). Teplé počasie však Bratislavčanov na kúpaliská nezlákalo, do Dúbravky sa ich dnes prišla okúpať asi desiatka.

Rosnička sa na dnešné otvorenie intenzívne pripravovala asi dva mesiace. "Prebiehalo hlavne lepenie a čistenie bazénov, lebo neboli v dobrom stave," uviedol prevádzkar kúpaliska Jozef Bakočka. "Teraz je všetko nachystané maximálne." Studenú vodu v najmenšom bazéne pod tobogánom síce môže vyhriať len slnko, ale ostatné dva väčšie vyhrievajú. Dnes mala voda 22 stupňov. "Vieme ju vyhriať aj na 26 až 27 stupňov, ale z hygienických dôvodov to držíme na 24 až 25 stupňov," vysvetlil prevádzkar, ktorý už teraz ráta s tým, že počas víkendu by sa malo počasie zhoršiť. "Nesnažíme sa teda míňať zbytočne energiu a šetríme, ako sa dá," dodal.

Prvý deň prebehol na Rosničke bez problémov. Tak, ako ostatné kúpaliská, aj ona otvorila o 12.00 h. Prví návštevníci začali prichádzať už pár minút po otvorení. "Hneď tu boli dvaja či traja, potom postupne prichádzali ďalší," uviedol Bakočka s tým, že počas letných horúcich dní sa príde na Rosničku okúpať asi 3000 ľudí. "Kapacita na vodnú plochu je 2500 až 2700 ľudí, ale keďže sú tu veľké trávnaté plochy, zmestí sa ich tu aj 5000."

Rosnička cez víkend otvára skôr, už o 10.00 h a otvorené má do 19.00 h. Od 25. júna sa budú môcť Bratislavčania kúpať o hodinu dlhšie, do 20.00 h. Rovnaké prevádzkové hodiny zatiaľ platia aj na kúpaliskách Delfín, Tehelné pole a Lamač.