Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Bratislavské lesy neodporúčajú pre vietor návštevu lesoparku

Les na Kolibe - ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na opatrnosť apeluje aj bratislavská mestská časť Nové Mesto, v katastrálnom území ktorého sa nachádza napríklad Železná studnička či Koliba.

Bratislava 16. februára (TASR) - Mestské lesy v Bratislave neodporúčajú z bezpečnostných dôvodov počas štvrtka (17. 2.) návštevu lesoparku. Dôvodom sú výstrahy pred silným vetrom, ktoré vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Mestská organizácia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vo štvrtok sa očakáva veľmi silný vietor. Za takýchto podmienok môžu padať aj zdravé stromy, návštevu lesoparku preto z bezpečnostných dôvodov odložte na iný deň," vyzýva mestská organizácia.

Na opatrnosť apeluje aj bratislavská mestská časť Nové Mesto, v katastrálnom území ktorého sa nachádza napríklad Železná studnička či Koliba. "Vyhýbajte sa miestam, kde môže dôjsť v dôsledku vetra k úrazom, a návštevu prírody radšej odložte," radí samospráva.

Pre Bratislavu vydal SHMÚ na štvrtok výstrahy aj druhého stupňa. Vietor môže dosiahnuť rýchlosť v priemere 60 až 70 kilometrov za hodinu, v nárazoch 85 až 105 kilometrov za hodinu. Výstrahy platia predbežne od 9.00 do 18.00 h. Neskôr rýchlosť vetra môže o niečo zoslabnúť, do polnoci by mali platiť výstrahy prvého stupňa.