Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Brezne stavajú športovo-relaxačný komplex pre všetkých

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslava Siváková

Na ploche viac ako 2000 štvorcových metrov by podľa projektu mala vyrásť športová hala za vyše 1,7 milióna eur.

Brezno 18. apríla (TASR) – V horehronskej metropole Brezno pribudne športovo-relaxačný komplex s celoročnou prevádzkou pre všetky vekové kategórie. Mestskí poslanci vlani odsúhlasili prenájom pozemkov spoločnosti MOVING COMPANY na 15 rokov a investor začiatkom apríla začal v areáli futbalového štadióna na Ulici Fraňa Kráľa s jeho výstavbou.

Ako informoval brezniansky magistrát, plánovaný objekt vhodne dopĺňa lokalitu a chýbajúce potreby obyvateľov. Na ploche viac ako 2000 štvorcových metrov by podľa projektu mala vyrásť športová hala za vyše 1,7 milióna eur. Investícia pritom zahŕňa v prvej etape výstavbu modernej športovej haly s fitnescentrom, crossfit arénou, zázemím pre bojové športy, aerobik, jogu, stolný tenis, biliard, solárium, masáže, ale tiež interiérové detské ihrisko a fit bar. V druhej fáze projektu rozšíria halu o priestor pre bedminton, interiérový plážový volejbal a wellness.

"Stavebné povolenie a prípravy s tým spojené trvali takmer osem mesiacov. Na jeseň sme stihli priviesť na pozemok plyn a prakticky i elektrinu. Zima bola aj tento rok dlhá, tak sa ešte len rozbiehame. Objavil sa problém s povrchovou vodou. Ak pôjde všetko podľa harmonogramu, chceme otvárať koncom tejto jesene," konštatoval konateľ spoločnosti Branislav Katreniak.

"S investorom som prebral začatú výstavbu športového centra. Myslím si, že je dobré, ak sa vytvoria oveľa lepšie podmienky pre relax a šport. Tento rok plánujeme aj výstavbu ďalších športovísk," zdôraznil brezniansky primátor Tomáš Abel.