Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

BSK získal územné rozhodnutie na rekonštrukciu cesty v Rohožníku

V súčasnosti pripravuje kraj žiadosť o stavebné povolenie. Výstavba by sa mala začať v priebehu najbližšieho roka a predpokladané náklady sú šesť miliónov eur.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) získal územné rozhodnutie na kompletnú rekonštrukciu cesty III/50310 v Rohožníku, na ktorú bude presmerovaná všetka ťažká doprava v oblasti. V súčasnosti pripravuje kraj žiadosť o stavebné povolenie. Výstavba by sa mala začať v priebehu najbližšieho roka a predpokladané náklady sú šesť miliónov eur. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.

"Hlavnou zmenou bude vybudovanie novej vozovky, po ktorej budú môcť jazdiť aj nákladné vozidlá s produkciou z výrobných závodov v Rohožníku. To umožní vylúčiť ťažkú dopravu z cesty Rohožník - Pernek – Lozorno," uviedol predseda BSK Pavol Frešo. Podľa Tyšlerovej bude v trase pôvodnej cesty vybudovaná nová cesta, ktorá bude mať parametre vyhovujúce súčasným normám. Spresnila, že šírka jazdných pruhov bude 3,5 metra, s odstavným pruhom širokým 1,25 metra a neprehľadné zákruty sa upravia tak, aby bola doprava bezpečná a plynulá. Po vybudovaní diaľničných kolektorov pri Malackách by mala byť táto cesta napojená priamo na diaľnicu.

Tyšlerová ďalej informovala, že v súvislosti s rekonštrukciou cesty podpísal Frešo vlani v decembri Zmluvu o spolupráci s obcou Rohožník a spoločnosťami Holcim (Slovensko), a.s., Baumit, spol. s r.o. a ALAS SLOVAKIA, spol. s r.o. Potrebu rekonštrukcie cesty podľa nej podčiarkuje aj skutočnosť, že je strategickým napojením na ostatnú cestnú sieť pre výrobné závody uvedených spoločností.