Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O primátorskú stoličku v Banskej Štiavnici zabojujú štyria kandidáti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obyvatelia Banskej Štiavnice si budú v novembri voliť aj 13 členov mestského zastupiteľstva.

Banská Štiavnica 13. septembra (TASR) - V Banskej Štiavnici odovzdali kandidačné listiny na post primátora štyria záujemcovia. Ako informovala zapisovateľka mestskej volebnej komisie Zuzana Šušková, dvaja z nich sú nezávislí, jeden kandiduje s podporou koalície Smer-SD, SNS a Strana moderného Slovenska a štvrtý kandidát s podporou strán SaS a Demokrati Slovenska.

Svoj zámer kandidovať na post primátora pred časom oficiálne oznámil ako kandidát strany Sloboda a Solidarita Dušan Lukačko. O záujme kandidovať ako nezávislý na sociálnej sieti informoval Mikuláš Pál. No a obhájiť svoju funkciu chce aj súčasná primátorka Nadežda Babiaková, ktorá kandiduje s podporou koalície Smer-SD, SNS a SMS.

Obyvatelia Banskej Štiavnice si budú v novembri voliť aj 13 členov mestského zastupiteľstva. V prvom volebnom obvode má záujem o šesť poslaneckých miest 18 kandidátov, z toho je jeden nezávislý. V druhom volebnom obvode, ktorý má tiež šesť poslancov, kandiduje 16 uchádzačov. Štyria z nich sú nezávislí. V treťom volebnom obvode sa o jeden poslanecký mandát uchádzajú štyria kandidáti, z nich je jeden nezávislý.

Zasadnutie mestskej volebnej komisie je podľa Šuškovej naplánované na pondelok 17. septembra.