Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Budúci vysokoškoláci sa najviac zaujímali o Ekonomickú fakultu UMB

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Priamy prenos z Dňa otvorených dverí na EF UMB sledovalo on-line viac ako 1500 záujemcov o štúdium.

Banská Bystrica 18. februára (TASR) – Okolo 1260 záujemcov o štúdium na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici vstúpilo na akademickú pôdu jej šiestich fakúlt počas nedávneho Dňa otvorených dverí. Najviac uchádzačov sa zaujímalo o Ekonomickú fakultu (EF) UMB. TASR o tom v pondelok informovala Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie univerzity.

"Privítali sme aj 85 záujemcov o štúdium z prostredia Slovákov žijúcich v zahraničí. Z Ukrajiny prišli maturanti predovšetkým z Užhorodu, Veľkého Berezného a Perečína. Zo Srbska zasa študenti stredných škôl z Báčskeho Petrovca, Nového Sadu, Kovačice, Starej Pazovy a zo Šídu. Po prvýkrát k nám zavítali i stredoškoláci z Iloku v Chorvátsku," konštatovala Straková.

Podľa nej priamy prenos z Dňa otvorených dverí na EF UMB sledovalo on-line viac ako 1500 záujemcov o štúdium. Približne 290 mladých ľudí zvažuje štúdium na Filozofickej a takmer 260 stredoškolákov sa zaujíma o ponuku študijných programov na Pedagogickej fakulte UMB.

"Uchádzači o štúdium na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov UMB sa informovali o podmienkach prijatia a tiež perspektívu uplatnenia v praxi. Na Fakulte prírodných vied UMB navštívilo najviac študentov katedru chémie. Záujemcov o štúdium práva potešila informácia o prepojení štúdia s praxou a aj možnosť bezplatne využívať unikátne vytvorený, jedinečne pre študentov Právnickej fakulty UMB, on-line systém právnych informácií EPI smart," zhrnula Straková.

Budúci vysokoškoláci mali možnosť navštíviť tiež univerzitnú knižnicu a jej študovne.